HV Play är Högskolan Västs tjänst för strömmad media. Du kan som personal ladda upp filmer och ljudfiler, producera material med programmet CaptureSpace och skapa filmquiz. Materialet kan sedan distribueras genom att dela länken eller lägga in det på Disco.

Vill du ha stöd i arbetet med HV Play, kontakta IKT-pedagogerna Caroline Andersson eller Bitte Sjöholm.

Kom igång med HV Play

Använda HV Play tillsammans med Disco

Det finns flera sätt att distribuera materialet på Disco. Ett sätt är att använda länklistan och länka till filmen. Ett annat sätt är inbäddning, då kan filmerna ses på Disco-sidan.

Bädda in film i Disco - PDF-version

Göra eget material

Till HV Play finns det ett program, Kaltura CaptureSpace Desktop Recorder, där du kan göra eget material. Du kan välja att spela in skärmen, med kamera och ljud i olika kombination. Du kan även spela in endast ljud. Första gången du ska göra en inspelning kommer du bli ombedd att installera CaptureSpace på din dator.

I HV Play finns även möjlighet att göra Quiz av dina filmer. Filmen stannar upp och en fråga kan besvaras innan filmen fortsätter. Quiz kan bäddas in i Disco på samma sätt som en film bäddas in. Att genomföra Quiz fungerar bäst om det görs via en dator.

Ändra miniatyrbild

Den bild som representerar filmen när den bäddas in på till exempel DisCo kallas miniatyrbild. Ibland blir den bild som väljs automatiskt vid uppladdningen inte representativ för filmen och då kan du ändra denna.

Göra material tillgängligt för andra

Med HV Play kan du göra ditt material tillgängligt för kollegor och omvärlden. Med Collaboration kan du ge en kollega tillgång till din film för publicering eller editering. För att detta ska fungera måste din kollega ha varit inloggad på HV Play någon gång. Med en publik kanal, som du själv skapar, kan du göra ditt material tillgängligt för allmänheten.

Bra att veta om HV Play

Vissa funktioner på HV Play kan även användas via en webbläsare på mobila enheter, till exempel kan du ladda upp filmer direkt från mobilen.