HV Play är Högskolan Västs tjänst för strömmad media. Du kan som personal ladda upp filmer och ljudfiler, producera material med programmet Kaltura Capture och skapa filmquiz. Materialet kan sedan distribueras genom att dela länken eller bädda in det på Canvas.

Vill du ha stöd i arbetet med HV Play, kontakta  IKT- och mediestöd (IMS).

Kom igång med HV Play

HV Play i Canvas

HV Play är integrerat i Canvas, vilket gör att du direkt i Canvas kan bädda in dina filmer från HV Play.

Textning av film

I HV Play finns en funktion för att maskintexta film. För att få ett bra resultat när en film ska textas behöver textningen vara med i tanken redan i förberedelsearbetet. Mer om detta, hur du gör textningen rent praktiskt samt mer om hur du Tillgänglighetsanpassa ljud- och videomaterial.

Ta bort filmer från HV Play

Det har tidigare inte gått att ta bort filmer från HV Play, men nu finns det en Delete-knapp för detta. Knappen ser ut som en papperskorg och finns i anslutning till varje film. När filmen är borttagen går den inte att återskapa. Du kan ta bort flera filmer samtidigt genom att markera filmerna och välja Delete i Actions-menyn.

Använda Kaltura Capture

Det enklaste verktyget för att producera video är det som följer med i HV Play och det heter Kaltura Capture. Nedan ser du hur du installerar och därmed kommer åt verktyget.

Kursmaterial i form av skärminspelning med Kaltura Capture

Ett väldigt populärt sätt att skapa kursmaterial är att spela in sin skärm tillsammans med sin röst. Skärminspelning är det perfekta verktyget om du vill skapa instruktionsmaterial i olika digitala verktyg eller snabbt gå igenom ett specifkt digitalt material som till exempel en wordfil. Sedan är skärminspelning också det enklaste sättet att göra en film av din powerpoint genom att helt enkelt lägga till en röst till ditt bildspel.