HV Play är Högskolan Västs tjänst för strömmad media. Du kan som personal ladda upp filmer och ljudfiler, producera material med programmet Kaltura Capture och skapa filmquiz. Materialet kan sedan distribueras genom att dela länken eller bädda in det på Canvas.

Vill du ha stöd i arbetet med HV Play, kontakta  IMS.

Kom igång med HV Play

Ta bort filmer från HV Play

Det finns ingen tabort-knapp i ditt mediabibliotek på HV Play. När du vill ta bort en film så ändrar du filmtiteln till TABORT och meddelar detta till ims@hv.se

Använda Kaltura Capture

Det enklaste verktyget för att producera video är det som följer med i HV Play och det heter Kaltura Capture. Nedan ser du hur du installerar och därmed kommer åt verktyget.

Kursmaterial i form av skärminspelning med Kaltura Capture

Ett väldigt populärt sätt att skapa kursmaterial är att spela in sin skärm tillsammans med sin röst. Skärminspelning är det perfekta verktyget om du vill skapa instruktionsmaterial i olika digitala verktyg eller snabbt gå igenom ett specifkt digitalt material som till exempel en wordfil. Sedan är skärminspelning också det enklaste sättet att göra en film av din powerpoint genom att helt enkelt lägga till en röst till ditt bildspel.

HV Play i Canvas

Använda HV Play i Canvas

Capture Space - ladda upp filmer manuellt

För dig som fortfarande har kvar Capture Space och vill lägga upp filmer på Hv Play. Capturespace uppladdningsfunktion är satt ur funktion då verktyget har ersatts av Kaltura Capture.